Tips til at male dine møbler

Lang weekend står for døren og måske kan du glæde dig til liv og glade dage i sommerhuset, kolonihaven eller i din egen have. Vejret er med os, det er herligt og ja ja… du fortjener helt sikkert en slapper, men hvis du nu har maling på to-do listen så kommer her lidt inspiration til hvor du kan bruge resterne. Frisk evt. havemøblerne op med kulører som bringer endnu mere sommerstemning med sig. Vi kommer med vores bedste malertips til dig herunder… Enjoy og god weekend!

Døre, paneler, lister, sokler, karme og vinduer. Små detaljer, som let bliver glemt, men som har stor betydning for et rum. Også slidte møbler kan få et løft med ny maling. Omhyggeligt forarbejde, en god træværksmaling og den rigtige pensel er nøglen til et godt resultat.

1. Inden du maler

Skrab løs maling af, vask med Beckers Målartvätt, og slib fladerne med fint sandpapir. Husk altid at bruge handsker, når du vasker. Vær omhyggelig med afdækning, så du slipper for malingsstænk på fladerne omkring. Husk at vælge den rigtige malertape, som ikke beskadiger underlaget, og som er let at fjerne igen. Spørg i butikken, de vil gerne hjælpe dig. Hvis du skal male møbler, så husk at beskytte gulvet med afdækningspapir.

2. Vælg farve

Beckers Lackfärg för Snickerier kan tones i utallige nuancer. Ofte males træværk hvidt, men du kan også vælge samme farve eller en, som er i kontrast til væggene, for at opnå en spændende effekt. At male døren eller et møbel i samme farve som væggene eller træværket kan blive rigtigt fint. Det er også effektfuldt at vælge en farve fra en anden detalje i rummet, fx en billedramme. I Beckers studio kan du prøve forskellige farver og kombinationer for at se, hvad der passer til netop dit rum.

3. Så skal der males

Påfør malingen med lange penselstrøg, så mindsker du risikoen for synlige samlinger. Vælg en god pensel, så får du et flottere slutresultat. Vælg en bred pensel til større flader som døre og en smallere til fx lister.

Her på dette billede er der brugt disse farver: lille grønt bord og kasse, Oregano 830. Bord og stol, Industri 514. bænk, Tussilago 619. Rosa stol, Riddarsporre 679.