Sådan gør du: Få styr på rodet

På børnenes værelse, eller i rummet hvor deres legetøj opbevares, er et smart tip, at sætte kulør på indretningen og væggene. De hvide vægge er for mange det sikre valg i boligen, når man vil skabe et minimalistisk og roligt udtryk. Men de hvide vægge gør ofte, at legetøjet i ukurante former og kulører giver en mere rodet følelse, end der er grund til. Farver på væggene kan derfor skabe en stilfuld sammenhæng og ro. Se med her og få inspiration til, hvordan du kan gøre det.

Beckers-Svenska Mäklarhuset reklamfotografering.Beckers-Svenska Mäklarhuset reklamfotografering.

Sådan gør du:

1. Før du maler

Sørg for at få vasket væggen ned, så alt støv og lignende ikke laver ‘klumper’ i det færdige resultat.

2. Hel væg eller område?

Beslut om det er hele væggen, der skal males eller kun et område. I begge tilfælde er afdækningstape din bedste ven. Indram den væg eller det areal der skal males, således at der kommer en skarp kant til de resterende arealer.

3. Vælg farve/farver

Hvis du kun ønsker en ensfarvet væg eller område, så vælger du blot én farve. Her er der eksempelvis mange farver at vælge imellem. Det indrammede areal maler du nu med den valgte farve.

Hvis du har forelsket dig i mønstret på nr. 2 billede i indlægget her, så kan du i næste punkt herunder se, hvordan. Til mønstrene er det dog ikke nødvendigt med meget maling. Det kan derfor anbefales at købe farveprøver, hvis du ønsker flere forskellige farver.
VIGTIGT: Sørg for, at grundfarven på væggen er 100% tør, inden du går videre.

4. Skab et mønster

Du kan enten gøre dette i frihånd, hvor du tegner direkte på væggen med en blyant. Stregen for blyanten kan efterfølgende viskes ud med et viskelæder, når malingen er tør.

Ellers kan du lave en skabelon. Bogstav-skabeloner kan laves nemt ved, at taste de ønskede bogstaver ind i et skriveprogram i stor format evt. A4-størrelse. Du printer dernæst bogstaverne ud og tegner dem over på et stykke pap.
Her klipper du bogstaverne ud, men klip kun det ud, som du ønsker skal op på væggen.
Denne skabelon kan nu sættes op på væggen, hvorefter du maler indenfor skabelonen.
VIGTIGT: Tag skabelonen ned, imens malingen er våd. Så får du den pæneste kant.

Dette step forsætter du med indtil, at du har alle de ønskede bogstaver på væggen og husk: kun fantasien sætter grænser.

God fornøjelse.