Inspiration: Sådan bruger du årets farve anno 2018

Da indretningsdesigner Nina Bruun i samarbejde med Tikkurila skulle udvælge farver fra kollektionen Color Now 2018, til sin lejlighed, handlede det i høj grad om rummenes funktionalitet. Derfor valgte hun mineral kollektionen, da hun skulle lave om i sin lejlighed.

Tikkurila_ColorNow2018_Transformation_NinaBruun_livingroom_N405_Terracotta

Især i stuen og spisestuen ønskede Nina Bruun at skabe noget drama med farverige, men dybe nuancer. Derfor valgte hun to mørke farver, lignende nedenstående nuancer: Tegel 666 og Dajeeling 520.

Nina Bruun ønskede at male med flere dybe nuancer i stedet for den traditionelle hvide farve: “Som designer arbejder jeg konstant med farver og nu ville jeg også male mine hjemme vægge i en dyb tone i stedet for den sikre hvide farve.”

Tikkurila_ColorNow2018_Transformation_NinaBruun_dinigroom_Luja_Y500y

Nina Bruun tilføjede desuden, at “Farverne på mineral kollektionens farvepalette arbejder glimrende sammen og nuancerne i kollektionen ville se godt ud i min lejlighed.” I soveværelset har hun dog valgt en lidt lysere grålig tone. Det skaber en ro, afdæmpet og rar stemning, som passer perfekt til skøn opvågning om morgenen.

Tikkurila_ColorNow2018_Transformation_NinaBruun_bedroom_Y487Harmony

Som Nina Bruun siger: “De farver, som jeg vælger, giver værelset et personligt udtryk og en holdning. Du kan med de forskellige nuancer skabe et personligt hjem, men det kan nogle gange kræve lidt mod. For mig, var det sjovt at skabe et stemningsfuld hjem med kompatible mørke, lyse, varme og kolde farver.”Tikkurila_ColorNow2018_Transformation_NinaBruun_toilet

Lignende grålige toner kunne være Grön vindruva 824 eller Hägring 796. Og husk, som Nina Bruun understreger: “Før jeg maler, tænker jeg på de mange forskellige aktiviteter som rummene bruges til, for hver farve skal fremhæve det bedste i rummet”