Inspiration: Udnyt de skråvægge på første salen

Er I også udfordret på skråvægge på jeres førstesal? Eller er I lige ved at gå baglæns, når I ser på huse, der har skråvægge på førstesalen? Uanset hvad, så frygt ej, de skrå vægge giver faktisk mange muligheder også – ikke kun begrænsninger.

Du kan eksempelvis sætte sengen under skråvæggen og male denne ene væg i en grå farve, som på billedet. De lidt køligere grå farver, som i noget lys bevæger sig hen imod det blå, passer perfekt til værelser og rum, hvor der ikke er særlig meget lys. Den kølige grå nuance gør, at rummet virker større og giver en afslappende og beroligende følelse. Ved at sengen også bygges eller sættes ind under skråvæggen, bliver det til de små børn lidt hule-agtigt og til alle andre er det et hyggeligt sted, man kan gemme sig lidt væk fra omverdenen.

Du kan også bruge skråvæggen til opbevaring, ligesom på billedet kan det faktisk kombineres med en seng, hvis væggen selvfølgelig er lang nok. Det gør, at der under sengen kan opbevares legetøj, bøger eller andet nødvendigt. Samtidig med, at der kan laves et klædeskab, som er bygget ind under den skrå væg. Der bliver dermed skabt mere gulvplads til leg, dans eller andet sjov, fordi man udnytter området under skråvæggen, som man ellers ikke kunne stå under.

beckers-bedroom-silverpil732-saltsten564-paint-gray-sweden

Ved kun at male området omkring sengen i den kølige grå Silverpil 732, skaber man et rum i rummet. I sammenhæng med den varme farve Milk 522 på væggene, der støder op til den grå væg, gør det at rummet stadig virker indbydende. Stolen ved siden af sengen er malet i farven Saltsten 799, en lidt køligere farve, men som stadig er i sammen nuance som væggene, der omgiver den.

TIP: Brug en stol som sengebord eller til små stilleben, det skaber liv i rummet og giver også en mere afslappet stemning. Og så er en stol altid perfekt, hvis man bare hurtigt vil af med hverdagstøjet, så man hurtigt kan komme i nattøjet og rigtig hygge.