Inspiration: Matilda fra Moe of Sweden maler sit soveværelse (1. del)

Der skulle ske noget nyt hjemme hos Matilda i hendes soveværelse, men at vælge en farve kan være meget svær, for der er et uendeligt antal af farver og nuancer at vælge i mellem, som Matilda skriver på sin blog her. Hun og hendes mand er endt med at vælge en grå farve, selvom dette valg også var svært. For nuancen må ikke være for kold eller for varm og den måtte heller ikke blive for blå eller for beige og til sidst var der to nuancer af grå tilbage.

Matilda og hendes mand, Johan, valgte dog at gå med Klippa 508, fordi farven altid har en tendens til at blive lidt mørkere, når den kommer op på væggen. Samtidig med at væggen og dennes overflade virker større med den lyse nuance af grå.

IMG_2132-1024x1024

Da væggen var halv mørk og halv hvid, besluttede Matilda og hendes mand sig for at grunde hele væggen med Beckers grunder, som denne. Dette giver en jævn overflade at arbejde på.

Men som Matilda siger: “Jeg vil altid bare igang og er så spændt på resultatet, så det er godt, at Johan lige bremser mig og er mere grundig”. Maling kommer nemt alle mulige og umulige steder, når man maler, så det er vigtigt at få dækket af. Man undervurdere også tid redskaberne, men gode redskaber gør maleprocessen til en leg!

Husk også afdækningstapen, for det er ikke kun med til at beskytte de andre vægge imod maling, men også med til at skabe en skarp kant mellem den nye farve og de hvide vægge, som Matilda siger. Men når det er gjort, er det blot igang med at svinge maler penslen og få grundet væggen.

IMG_2122-1024x1024

Som I kan se, skal der males nogle gange med grunderen og derfor er det også altid godt at bruge en grunder. Både når der er en stor kontrast på væggen og når der skal males med en lysere farven oven på en mørk farve, da det kan være svært ellers at få det ønskede resultat. Johan og Matilda endte derfor med at male med grunderen to gange, for at være ekstra omhyggelige og få en flot overflade.