Guide: Sådan maler du dine køkkenlåger og skuffer.

Har du fulgt med den sidste uges tid, hvor den svenske interiør blogger, Emma Sundh, har malet sit køkken? Hvis du har haft for travlt, så kig med her. Udtrykket og stemningen i køkkenet blev ændret helt med nye farver både på væggene, men også på køkkenlåger og skuffer. Så skal du igang med en makeover eller kunne dit køkken også trænge til et nyt look, så læs med her.

2L3A0991-copy-2

Som Emma Sundh siger: ” Fra begyndelse var køkkenlågerne hvide, den typiske IKEA variant. Men med to børn og et par år på bagen, så havde køkkenlågerne fået ridser og små mærker, som sugede vand ind.” Derfor gik Emma også igang med køkkenlågerne i hendes køkken og herunder kan du læse, hvordan du kan gøre det samme, step for step.

 

Du skal bruge:

  • Pensel
  • Sandpapir, her er brugt korn 120
  • En børste
  • Maling ( Emma har brugt Knoop, fra Beckers maling)
  • evt. spartel, hvis du skal fylde større huller ud.

 

2L3A9193

Først skal du rense køkkenlågerne med lidt lunkent vand, for at fjerne snavs og støv.
Hvis du ikke kan genbruge hullerne til håndtagene, som Emma gør, så spartel hullerne til og slib med sandpapir. Dette kan du også gøre med evt. større huller i lågerne.

Så sættes sandpapiret på borremaskinen og så kan køkkenlågerne og skufferne blive slebet.

2L3A9221

Når køkkenlågerne og skufferne er slebet så overfladerne er mere jævne, vaskes de igen rene, så alt støvet er væk. Malingen røres godt sammen og påføres lågerne med enkle og lette strøg. Det er vigtigt at trække penslen i samme retning og ret hurtigt, så der ikke kommer for mange striber.

2L3A9239

Så skal det første lag blot tørre. Giv gerne overfladerne to gange, det giver det bedste resultat. Og så skal grebene sættes på, og låger og skuffer skal sættes tilbage på skabene.

Held og lykke med dit projekt!